Geautomatiseerde sorteerlijn op een platform: samenwerking in de kijker

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Neuigkeiten Actualités
geautomatiseerde sorteerlijn

Meer items verwerken met hetzelfde aantal handen? Dan is een automatische workflow het antwoord. Maar wat als uw werkplaats zélf te krap wordt? Dan biedt platformbouw de oplossing. Samen met Almasy realiseerden we voor de kringwinkel in Mechelen een geautomatiseerde sorteerlijn op een platform. Onze zaakvoerder David Taverniers en bestuurder bij Almasy, Johan Ophof, vertellen meer over deze samenwerking.

Johan: “De kringloopwinkel van Mechelen kampte door groei met een plaatsgebrek. Dus klopten ze bij ons aan om een mezzanine te bouwen van 50 bij 14 meter. Met trappen en uitsparingen. Door die uitsparingen moest dan het transportsysteem komen voor de geautomatiseerde sorteerlijn voor tweedehands kleding.”

David: “Voor die geautomatiseerde sorteerlijn deed de kringwinkel beroep op ons. We hebben namelijk veel ervaring in deze sector.

Zo automatiseerden we pas de workflow van de kringwinkel in Geel. Toen we hoorden dat Almasy aan zet was in Mechelen, zijn we zo snel mogelijk met hen rond de tafel gaan zitten. Nog vóór de opstart van de werken. Want het is belangrijk dat u alles goed op elkaar afstemt. Zo krijgen wij een goed zicht op de situatie waarop wij verder bouwen.”

Tip: breng alle partijen zo snel mogelijk samen

Johan: “En krijgen wij een idee van hoe het team van David het transportsysteem gaat aanpakken. Zo kunnen wij daar rekening mee houden in ons ontwerp en tijdens de opbouw van het platform. Dus een tip voor bedrijven die ervoor kiezen om verschillende partijen in te schakelen: breng iedereen zo snel mogelijk samen. Dat werkt voor iedereen een pak makkelijker.”

David: “Dan kunnen wij onze ontwerpen op elkaar afstemmen en op voorhand al zoveel mogelijk onduidelijkheden uitsluiten. En zo ben jij als eindgebruiker zeker van een goed werkend geheel.”

Het eindresultaat in Mechelen? Efficiënter werken dankzij een geautomatiseerde sorteerlijn. En met het platform een verdubbeling van het aantal vierkante meters op hetzelfde oppervlakte.

Automatiseren en stockeren?

Bent u ook op zoek naar een totaaloplossing voor uw bedrijf?
Geef ons een seintje en wij doen de rest.